Arjen kiertotalousAsiakastarinaJakamistalousVinkit vuokraukseen

Maria ompelee lastenvaatteita vuokraamallaan ompelukoneella


  • Linkki kopioitu leikepöydälle

Maria Niemonen on circuttanut ompelukonetta kaksi kertaa ja seuraava projekti on jo suunnitteilla. Silloin syntyy merinovillainen haalari ystävän vauvalle. Omaan ompelukoneeseen hän ei välitä investoida, koska vuokraaminen alustan kautta on niin yksinkertaista eikä kaikkea tarvitse omistaa itse. 

Itse tehty pipo Circutuksesta vuokratulla ompelukoneella.
Maria ompeli pipon lapselle Circutuksesta vuokraamallaan ompelukoneella. (Kuva: Maria Niemonen)

Oulusta Joensuuhun muuttanut Maria opiskelee, käy töissä ja lisäksi kotona on perhe, johon kuuluu puoliso ja kaksi päiväkoti-ikäistä lasta. Tiiviin arjen keskellä Marian omaa aikaa on käsitöiden tekeminen. Erityisesti lastenvaatteiden ompelu niin omille kuin ystävien lapsille on lähellä sydäntä. Kotoa löytyy saumuri, mutta ompelukonetta Maria ei ole tullut hankkineeksi. Kriteerit omalle koneelle ovat niin korkealla, että hän mieluummin lainaa tarpeeseen kuin ostaa omaa. 

Itse ompelukoneella valmistettu mekko
Saumuri Marialla on omasta takaa, mutta ompelukonetta tarvitaan välillä viimeistelyhommiin. (Kuva: Maria Niemonen)

Ommellessaan Maria hyödyntää mielellään ylijääneitä kangastilkkuja ja kierrätysmateriaaleja. Esimerkiksi lapsen yöpaidan kaulukseen löytyi resori pieneksi käyneiden housujen vyötäröresorista ja lahkeensuut saattavat syntyä kantapäistään rikkinäisten sukkien ehjistä varsista.

Ompelukone ilmestyi vuokrattavaksi kuin tilauksesta juuri oikealla hetkellä. Sijaintikin oli ihan kävelymatkan päässä omasta kodista, joten ei vaatinyt pitkää pohdintaa varata kone lainaan.

– Maria Joensuusta

Jakamistalouden idea oli Marialle helppo omaksua. Aiemminkin hän on lainannut tavaroita tutuilta, mutta nyt uudella opiskelupaikkakunnalla tuttuja on vähemmän. Maria huomasi idean Circutuksesta heti sen alkutaipaleella ja jäi seurailemaan mitä tavaroita alustalle alkaa kertyä. Ompelukone ilmestyi vuokrattavaksi kuin tilauksesta juuri oikealla hetkellä. Sijaintikin oli ihan kävelymatkan päässä omasta kodista, joten ei vaatinut pitkää pohdintaa varata kone lainaan. Myös porakoneen vuokraamista perheessä on harkittu. Itse Maria on pohtinut laittavansa vuokralle omistamansa Polaroid-kameran, jota voisi tarvita esimerkiksi juhliin.

Maria suosittelee kokemustensa perusteella Circutuksen jakamistalouden alustaa kaikille, jotka haluavat kokeilla ompelua tai muuta harrastetta ilman suuria investointeja. Se tekee ideoista ja unelmista totta, yksi circutus kerrallaan.

  • Linkki kopioitu leikepöydälle