Pilkki, kaira ja auringonlasku

Miten onnistut vertaisvuokraamisessa?

Oletko aloittamassa remonttia tai onko tiedossa juhlat? Houkutteleeko ulkoilma uusiin elämyksiin? Ennen kuin ostat uusia tarvikkeita, katso voisitko vuokrata niitä. Näin säästät sekä rahaa että luontoa. Tästä saat vinkit onnistuneeseen vertaisvuokrauskokemukseen.

Voit selata ilmoituksia ilman rekisteröitymistä, mutta jos haluat vuokrata tavaroita Circutuksen kautta, sinun on rekisteröidyttävä käyttäjäksi. Tässä ohjeet tavaroiden vuokraamiseen.

1. Rekisteröidy Circutuksen palveluun

Sekä tavaroiden omistajat että vuokraajat rekisteröityvät käyttäjiksi. Voit toimia alustalla nimimerkillä, mutta käyttäjätiedoissa tulee olla oma nimesi ja yhteystietosi. Henkilöllisyydet varmistetaan vahvalla tunnistautumisella, mikä lisää palvelun turvallisuutta kaikille osapuolille.

2. Ota tarvittaessa yhteyttä omistajaan

Voit kysyä lisätietoja kiinnostavasta tavarasta tai varmistaa aikataulut ennen varauksen tekemistä Circutuksen sisäisillä viesteillä. Sovi etukäteen tavaran noudosta erityisesti silloin, kun vuokraushetkeen on aikaa vain vuorokausi tai vähemmän.

3. Tee varaus ja maksa se luottokortilla

Käytämme maksujen välityksessä Stripe Connect -palvelua, joka mahdollistaa vuokrien maksamisen luottokortilla ja vuokratulojen tilittämisen omistajan pankkitilille. Maksat tavaran vuokran varauksen yhteydessä. Circutus tilittää vuokran omistajalle vuokrauksen päätyttyä. Jos vuokraus peruuntuu, ole yhteydessä asiakaspalveluumme info@circutus.fi maksun palauttamiseksi.

4. Toimiminen ongelmatilanteissa

Mikäli teet varauksen sellaiselle ajankohdalle, joka ei sovikaan omistajalle, ole mahdollisimman pian yhteydessä Circutuksen asiakaspalveluun osoitteessa info@circutus.fi maksun palauttamiseksi.

Mahdollisissa tavaran rikkoutumistilanteissa ilmoita havainnoistasi suoraan omistajalle ja sovi korvauksesta hänen kanssaan. Mikäli tavara on rikki jo vuokrauksen alkaessa, ilmoita tästä omistajalle ja Circutuksen asiakaspalveluun.

5. Muista vielä nämä asiat, kun otat toisen tavaraa vuokralle

A) Kunnioita toisen omaisuutta. Idea vertaisvuokraamosta ja jakamistaloudesta vaatii hyvää asennetta ja luottamusta. Pidä omalta osalta huoli, että tavarat palautuvat omistajilleen hyvässä kunnossa.

B) Ilmoita suunnitelmien muutoksista hyvissä ajoin. Jos et tarvitsekaan varaamaasi tavaraa, saat rahasi takaisin, kun ilmoitat siitä ajoissa.

C) Nauti uusista elämyksistäsi. Circutus on alusta, joka toimii juuri niin hyvin kuin sen käyttäjät. Hauskuus lisääntyy, kun käyttäjiä on mahdollisimman paljon. Kerrothan siis onnistuneista circutuksista kavereillesi! Voit halutessasi käyttää esim. seuraavia aihetunnisteita: #circutus, #arjenkiertotalous, #jakamistalous tai liittää Circutuksen some-sisältöihisi Facebookissa ja Instagramissa tägillä @circutus.

D) Vahingon sattuessa toimi suoraselkäisesti. Vahinkoja sattuu! Koko homma riippuu siitä miten ne hoidetaan. Ole vahingon tullessa heti yhteydessä omistajaan ja sovi miten toimitaan. Halutessasi voit jo ennakkoon tarkistaa mitä oma kotivakuutuksesi sanoo vahingoista.

E) Pidä yhteyttä! Varmista yksityiskohdat jo etukäteen sovi tavaran noudosta ja palauttamisesta omistajan kanssa. Anna palautetta vuokraustapahtuman jälkeen.

Kehittävät palautteet otamme mielellämme vastaan osoitteeseen info@circutus.fi tai some-kanavissamme.