Vertaisvuokraaminen on arjen kiestotaloutta ja kestävää kehitystä

Näin jätät tavaroita vuokralle

Tarjoa käyttökertoja tavaroille ja uusia mahdollisuuksia kanssaeläjille. Näillä ohjeilla pääset circuttamisen alkuun ja olet osana arjen kiertotaloutta.

Ilmoitusten selaaminen Circutuksessa on mahdollista kaikille, mutta jos haluat jättää omaisuuttasi vuokrattavaksi, sinun on käytävä läpi muutama turvallisuutta parantava vaihe.

1. Rekisteröidy Circutuksen palveluun

Sekä tavaroiden omistajat että vuokraajat rekisteröityvät käyttäjiksi. Voit toimia alustalla nimimerkillä, mutta käyttäjätiedoissa tulee olla oma nimesi ja yhteystietosi. Henkilöllisyytesi varmistetaan vahvalla tunnistautumisella, mikä lisää palvelun turvallisuutta kaikille osapuolille. Saat vahvistukseksi tällaisen näkymän.

2. Rekisteröidy maksunvälityspalvelu Stripeen maksujen vastaanottamiseksi

Jotta voit vastaanottaa maksuja, sinun tulee vielä rekisteröityä Stripeen vuokrauksesta saatujen maksujen vastaanottamiseksi. Voit tehdä sen heti tunnistautumisen jälkeen tai ilmoituksen jättämisen yhteydessä.

Käytämme maksujen välityksessä Stripe Connect -palvelua, joka mahdollistaa vuokrien maksamisen luottokortilla ja vuokratulojen tilittämisen omistajan pankkitilille. Sinun tulee kirjata tilinumerosi Stripen palveluun maksujen vastaanottamiseksi. Rahanpesulainsäädännön vuoksi sinun tulee joissain tapauksissa myös todentaa henkilöllisyytesi Stripelle esim. passikopiolla. Nämä tiedot tallentuvat vain Stripen palveluun.

3. Jätä ilmoitus

Nyt päästään asiaan! Kuvaile vuokraamasi tuote ilmoituksella mahdollisimman hyvin. Kerro tuotteesta ne tiedot, jotka ovat käyttäjän näkökulmasta tärkeitä. Ota valokuvat, joista välittyy kaikki oleellinen tieto vuokraajalle. Voit lukea vinkit hyvän ilmoituksen laadintaan täältä.

Voit itse määritellä milloin esine on vapaa vuokrattavaksi ja milloin tarvitset sitä omaan käyttöösi. Ylläpito tarkistaa, että ilmoitus on sääntöjen mukainen ja saat sähköpostiisi viestin, kun se on julkaistu.

4. Vuokran maksu

Käyttäjätilin luominen ja ilmoitusten jättäminen Circutuksen alustalle on maksutonta. Toteutuneista vuokrauksista Circutus perii 20 % provision vuokrahinnasta.

Vuokraaja maksaa vuokran luottokortillaan varauksen yhteydessä. Maksu tilitetään tavaran omistajalle onnistuneen vuokrauksen päätteeksi. Huomaathan, että pääomatulo on verotettavaa tuloa.

5. Seuraa viestiliikennettä ja sähköpostiasi

Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun toiset käyttäjät lähettävät sinulle viestejä Circutuksen kautta. He voivat kysyä yksityiskohtia tavarasta tai sen saatavuudesta. Saat myös ilmoituksen tehdystä varauksesta. Pidäthän huolen, että vastaat viesteihin mahdollisimman pian.

6. Toimiminen ongelmatilanteissa

Mikäli saat varauksen sellaiselle ajankohdalle, joka ei sovikaan sinulle, ole yhteydessä mahdollisimman pian Circutuksen asiakaspalveluun osoitteessa info@circutus.fi.

Mahdollisissa tavaran rikkoutumistilanteissa ilmoita havainnoistasi suoraan vuokraajalle ja sovi mahdollisesta korvauksesta hänen kanssaan. Varkaustilanteissa (jos tavara ei palaudu) tee rikosilmoitus poliisille.

7. Kerro kokemuksista muillekin

Circutus on alusta, joka toimii juuri niin hyvin kuin sen käyttäjät. Hauskuus lisääntyy, kun käyttäjiä on mahdollisimman paljon. Kerrothan siis onnistuneista circutuksista kavereillesi! Voit halutessasi käyttää esim. seuraavia aihetunnisteita: #circutus, #arjenkiertotalous, #jakamistalous tai liittää Circutuksen some-sisältöihisi @circutus.

Kehittävät palautteet otamme mielellämme vastaan osoitteeseen info@circutus.fi tai some-kanavissamme.

Ohjeet tavaran vuokraajalle löydät täältä.