FAQ eli UKK - vastaamme täällä usein esitettyihin kysymyksiin.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä, jos tavaralle sattuu jotain? Mitä kaikkea voi laittaa vuokralle? Tällä sivulla vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mitä tapahtuu, jos esine menee rikki vuokrauksen aikana?

Tämä lienee yleisin kysymys, joka pyörii sekä tavaran omistajan että vuokraajan mielessä. Jos esine menee rikki vuokrauksen aikana toimi näin:

 1. Ota yhteys tavaran omistajaan ja kerro mitä kävi. Ota valokuvat esineestä.

 2. Selvitä, voiko tuotteen korjata. Jos voi, sopikaa keskenänne kumpi korjauttaa tavaran. Kulut maksaa vuokraaja (eli hän, kenen käytössä esine meni rikki).

 3. Jos tuotetta ei voi korjata, vuokraaja on velvollinen korvaamaan tavaran arvon omistajalle. Vuokraajan kannattaa selvittää, saako hän korvauksen omasta kotivakuutuksestaan.

 4. Jos omistajana huomaat, että tavara on mennyt rikki vuokrauksen aikana, ota yhteyttä vuokraajaan ja ilmoita viasta. Toimi kohtien 2 ja 3 mukaisesti.

Vuokraa työkaluja

Milloin saan rahat vuokrauksesta?

Vuokraaja maksaa tavaran vuokran sen varaushetkellä. Rahoja säilytetään Circutuksen hallussa siihen saakka, kun vuokraus päättyy. Näin toimitaan siitä syystä, ettei rahoja tarvitse periä takaisin mahdollisen peruutuksen vuoksi. Vuokrauksen jälkeen vuokrat lähetetään maksuun ja tilitetään omistajalle noin 1-2 viikon sisällä.

Vertaisvuokraamisen ansiosta voit saada hiukan lisätuloja.

Joku vuokrasi ilmoittamani tavaran sellaisena ajankohtana, kun tarvitsen sitä itse. Miten toimitaan?

Välillä tulee tilanteita, että haluaisitkin itse käyttää tavaroita, jotka olet laittanut vuokralle. Voit varautua näihin tilanteisiin merkitsemällä tuotteen varatuksi itsellesi noille hetkille. Jos varaus on kuitenkin jo tullut, voit peruuttaa sen omista ilmoitusasetuksistasi. Vuokraaja saa silloin rahat takaisin noin 1-2 viikon sisällä peruutuksesta.

Mitä unelmia haluaisit toteuttaa?

Onko vertaisvuokraaminen ja jakamistalous turvallista?

Vertaisvuokraaminen ja jakamistalous ovat melko uusia ilmiöitä ja vaativat totuttelua. Parhaiten jakamistalous toimii, kun käyttäjillä on keskinäinen luottamus ja kunnioitus toisen omaisuutta kohtaan. Jokainen tavaran omistaja voi itse päättää, mitä laittaa vuokralle. Kaikkein arvokkaimpia tai rakkaimpia esineitä ei toki kannata muille jakaa, koska vahinkoja voi sattua huolellisuudesta huolimatta.

Circutus pyrkii lisäämään turvallisuutta seuraavilla tavoilla

 1. Ennen Circutuksen käyttöä tulee hyväksyä käyttöehdot ja vuokrausehdot, joissa määritellään vastuut ja velvollisuudet.

 2. Käyttäjät voivat toimia nimimerkillä, jolloin tavaroiden ilmoittaminen on turvallista.

 3. Jokainen käyttäjä on kuitenkin tunnistettu vahvalla tunnistautumisella, eli jokaisen käyttäjän henkilöllisyys on tiedossa.

 4. Maksamiseen käytetään luotettavaa maksunvälityspalvelua Stripeä.

 5. Viestiliikenne tapahtuu Circutuksen kautta, jolloin viestit pysyvät tallessa ja sovitut asiat voidaan varmentaa.

 6. Circutus huolehtii käyttäjien tietosuojasta huolellisesti ja lain mukaisesti.

 7. Huolehdimme turvallisuudestasi monin tavoin, mm. vahvalla tunnistautumisella, luotettavalla maksupalvelutarjoajalla ja järjestelmän sisäisillä viesteillä.

Miten vuokran maksu ja tilitys suoritetaan?

Vuokra maksetaan tavaran varaushetkellä luottokortilla. Maksunvälittäjänä on Stripe. Stripe mahdollistaa myös rahojen tilittämisen tavaran omistajalle.

Vuokranantajana eli tavaroiden omistajana sinun tulee rekisteröityä Stripeen voidaksesi vastaanottaa vuokratuloja. Tätä varten sinut ohjataan Stripen palveluun, jossa kysytään mm. tilinumerotiedot. Joissain tapauksissa Stripe pyytää myös kopiota henkilötodistuksesta. Tässä on taustalla rahanpesusäädökset ja tällä toimenpiteellä turvataan vertaisvuokraamon toimintaa.

Kiertotalous tuo tuloja ja säästöjä.

Mitä kaikkea voi vuokrata?

Circutus tarjoaa alustan, mutta kaikki hauskuus riippuu käyttäjistä. Circutuksen kautta voi vuokrata kaikenlaista tavaraa, mitä varastosta löytyy, kunhan se on laillista, turvallista ja eettisesti oikein. Ajoneuvot on toistaiseksi rajattu pois palvelusta.

Suosituimpia kategorioita asiakastutkimuksen mukaan ovat urheilu- ja ulkoiluvälineet, retkeilyvälineet, juhlatavarat (vaatteet, astiat, kalusteet) sekä remontti- ja rakennustarvikkeet.

Vuokraa retkikeitin

Miten hinnoittelen tuotteet?

Jokainen tavaran omistaja saa itse päättää mikä on sopiva hinta tuotteelle. Voit ottaa huomioon esimerkiksi seuraavia seikkoja:

 • Paljonko uusi vastaava tuote maksaa kaupassa? Vuokraushinta voi olla vaikkapa 10-30 % uuden esineen arvosta, riippuen tuotteesta.

 • Vuokrataanko samanlaisia tavaroita muualla? Mikä hintataso on silloin?

 • Paljonko muut vastaavat tuotteet maksavat Circutuksessa?

 • Miten paljon ilmoituksen jättäminen ja yhteydenpito työllistää sinua?

 • Mitä tavoittelet? Haluatko mahdollisimman paljon rahaa vai tavarat liikkeelle mahdollisimman tehokkaasti?

 • Jos et saa tavaraa vuokrattua, hinta on ehkä liian kova.

Mitä muuta haluaisit tietää? Vastaamme kysymyksiin mielellämme sosiaalisen median kanavissamme esim. messengerillä tai direct-viestillä. Täydennämme usein kysyttyjä kysymyksiä tälle sivulle.

Kysy meiltä Facebookissa!

Kysy meiltä Instagramissa!