Liukulumikengillä jäällä

Medialle

Täältä löydät mediatiedotteen sekä valokuvia.

Tiedote 21.3.2023

Vertaisvuokrausalusta laittaa tavarat liikkeelle

Maalisuussa 2023 lanseerattava digitaalinen vertaisvuokrausalusta Circutus tarjoaa mahdollisuuden vuokrata varastoihin kertynyttä tavaraa sitä tarvitseville ja keinon hankkia uusia kokemuksia ilman suuria investointeja.

Moni haluaa kokeilla lumilautailua tai kalastusta, mutta kalliiden varusteiden hankkiminen muodostuu liian suureksi esteeksi. Circutus on vertaisvuokrausalusta, joka yhtäältä tarjoaa ihmisille mahdollisuuden ansaita rahaa varastoissaan tomuttuvalla tavaralla ja toisaalta keinon hankkia uusia kokemuksia ilman suuria investointeja. Palvelu kerää nyt ensimmäisiä tavaran vuokraajia listoilleen, ja kutsuu ihmisiä tutustumaan palvelun nettisivustoon.

Idean ja siitä syntyneen yrityksen takana on Lotta Lilja, jolle ajatus tavaroiden yhteiskäytöstä syntyi ratkaisuna varsin tavanomaiseen pulmaan jo 11 vuotta sitten.

- Tajusin, miten paljon omakotitalon varastoon kerääntyy tavaraa, jota tarvitaan kerran tai kaksi vuodessa, hän toteaa. - Yhtäkkiä ratkaisu tuli mieleeni.

Joensuun Karelia-ammattikorkeakoulussa liiketalouden lehtorina toimiva ja yritysten ympäristöjohtamisesta tutkintonsa aikanaan hankkinut Lilja ei luopunut ajatuksesta. Kuluneiden 11 vuoden aikana huimasti kehittynyt alustatalous loi ajatukselle aivan uudenlaiset edellytykset, ja vähitellen siitä kypsyi liikeidea, jolla on tuntuvasti kasvupotentiaalia. Idea oli vihdoin mahdollista toteuttaa järkevästi ja kannattavasti.

Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen on jo nostanut pinnalle monenlaisia kierto- tai jakamistalouteen perustuvia palveluita, jotka ratkaisevat ylituotannon ongelmia eri tavoin. Circutus pyrkii lisäämään tavaroiden käyttökertoja, jotta jokaisen ei tarvitse käydä ostamassa omaan varastoonsa upouusia tuotteita, joita käyttää kuitenkin vain muutaman kerran vuodessa. Muista vertaisvuokrausalustoista Circutus pyrkii erottumaan käyttökokemuksellaan.

- Ennen kaikkea haluamme tarjota palvelun, jota on kiva käyttää, Lilja summaa.

Taustalla pyörii ajatus siitä, ettei kaikkea ole pakko omistaa. Toisaalta, jos tavaraa on, sen avulla voi mahdollistaa muille asioita, joihin heillä ei ehkä muuten olisi mahdollisuuksia. On vain kyse siitä, että asiat voi tehdä fiksummin.

Mitä Circutuksen kautta sitten voi vuokrata? Kaikenlaista käyttötavaraa, jota ihmiset omistavat ja haluavat vuokralle laittaa - urheiluvälineistä työkaluihin. Tavaroiden ilmoittaminen vuokrattavaksi on ilmaista, mutta jokaisesta vuokrauksesta palvelu ottaa pienen prosenttiosuuden. Vertaisvuokraus voimaannuttaa myös ihmisiä harjoittamaan tietynlaista lähidemokratiaa ja naapuriapua. Palvelu mahdollistaa turvallisen viesti- ja maksuliikenteen, ja opastaa turvalliseen vertaisvuokraukseen, mutta sen käyttäminen vaatii luottamusta muihin ihmisiin - ja halua mahdollistaa asioita muille.

Lyhyt info:

  • Circutus on vuonna 2022 perustettu vertaisvuokraamo, jonka kautta käyttäjät voivat vuokrata tavaroitaan muille ja toisaalta vuokrata erilaisia tavaroita lyhyeksi ajaksi.

  • Yrittäjä Lotta Lilja toimii liiketalouden lehtorina Joensuun Karelia-ammattikorkeakoulussa.

  • Taustaltaan hän on pitkään myyntialalla toiminut kauppatieteiden maisteri, jonka tutkinto on yritysten ympäristöjohtamisesta.

  • Yrityksen palvelu löytyy osoitteesta www.circutus.fi ja se hakee tällä hetkellä ensimmäisiä vuokraajia Joensuun seudulla ja muualla Suomessa.

Meistä kerrottua

Joensuussa keksityn palvelun kautta voi vuokrata muutamalla eurolla vaikka lapsen kantorinkan – "Monessa perheessä on liikaa esimerkiksi lastenhoitoon liittyvää tavaraa" - Sanomalehti Karjalainen. 20.8.2023

Yhteystiedot ja valokuvat

Kerromme mielellämme lisää! Yhteydenottoihin vastaa Lotta Lilja, p 0405770287 / info@circutus.fi.

Julkaisuvapaita kuvia voit selata oheisesta kansiosta. Toimitamme medialle mielellämme netti- tai printtikelpoisia kuvia.

Some-vaikuttajille

Oletko some-vaikuttaja? Osuuko Circutuksen arvomaailma yhteen sinun arvomaailmasi kanssa? Teemme mielellämme yhteistyötä, joten ole rohkeasti yhteydessä, jos kestävän kehityksen, vastuullisen kuluttamisen ja jakamistalouden aihepiirit kiinnostavat sinua.

Circutus on saanut julkista rahaa kehitystyöhön

Circutukselle on myönnetty Euroopan unionin rahastoista yrityksen kehittämisavustusta järjestelmän kehittämiseen ja pilotointiin. Tällä avulla on ollut suuri merkitys sille, että alusta on saatu toteutettua.